benoeming directie

Hikmet Sevdican en Johan Dijkstra vormen directie Achmea Mortgages

27-08-2024

Amsterdam, 27 augustus 2024 - Hikmet Sevdican en Johan Dijkstra zijn per 27 augustus 2024 benoemd tot respectievelijk voorzitter en directeur Financiën bij Achmea Mortgages. Samen vormen zij de statutaire directie van Achmea Mortgage Funds B.V. dat onder de handelsnaam Achmea Mortgages actief is als vermogensbeheerder voor hypotheken.

Hikmet Sevdican (1972) werkt sinds december 2023 als directeur Hypotheken bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Daarvoor was hij eindverantwoordelijk voor Rabo Fund Management en vervulde hij een belangrijke rol bij de oprichting van Vista Hypotheken in 2018. Eerder was Hikmet Managing Partner bij Dynamic Credit Partners Europe, bestuurslid bij de Vereniging voor Beleggingsanalisten en vervulde hij verschillende investment managementrollen bij APG en Robeco.

Johan Dijkstra (1980) is sinds april 2021 in dienst als senior manager Finance & Control bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Hij begon zijn carrière in 2007 bij ABN AMRO waar hij diverse rollen vervulde bij het bedrijfsonderdeel Hypotheken en bij Group Controlling. De laatste zes jaar was hij actief bij het bedrijfsonderdeel Private Banking, eerst als CFO bij ABN AMRO MeesPierson, daarna als Head of Commercial Steering & Client Analytics.

Daphne de Kluis, lid Raad van Bestuur van Achmea: “Met de benoeming van Hikmet en Johan is Achmea Mortgages klaar voor een nieuwe fase van verdere groei. Ik wens ze veel succes en plezier in hun nieuwe rol.”

Over Achmea Mortgage Funds
Achmea Mortgage Funds, handelsnaam Achmea Mortgages, is een 100 procent dochteronderneming van Achmea. Binnen Achmea is Achmea Mortgage Funds de vermogensbeheerder voor hypotheken met een AIFMD-vergunning. Haar rechtsvoorgangers fungeerden al meer dan 60 jaar als vermogensbeheerder voor institutionele beleggers. Achmea Mortgage Funds beheerde per 30 juni 2024 ruim € 30 miljard in Nederlandse hypotheken, namens meer dan 50 pensioenfondsen en andere (internationale) institutionele beleggers. De hypotheken worden verstrekt onder de merknamen Centraal Beheer Leefhypotheek, Syntrus Achmea Hypotheken en Attens Hypotheken. Het vermogensbeheer van Achmea Mortgage Funds draagt bij aan een duurzame toekomst.