Attens Hypotheken groeit spectaculair naar € 5 miljard

Attens Hypotheken heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt. De portefeuille groeide van € 2,5 miljard aan uitstaande hypotheken in 2019 naar € 5 miljard op dit moment, wat neerkomt op een verdubbeling in slechts vijf jaar tijd. Inmiddels hebben ruim 20.000 huishoudens een hypotheek bij Attens.

Attens Hypotheken, onderdeel van Achmea, verstrekt hypotheken aan mensen die werken of hebben gewerkt in de zorg- en welzijnssector. Het aanbod is helemaal afgestemd op deze doelgroep. Zo kunnen bijvoorbeeld een onregelmatigheidstoeslag en inkomsten uit flexibele arbeidscontracten meetellen voor de berekening van de leencapaciteit. Ook artsen in opleiding en professionals die werken en leren combineren via een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) komen bij Attens in aanmerking voor een hypotheek.

Hikmet Sevdican, directievoorzitter Achmea Mortgages: "We zijn trots dat we deze mijlpaal in ons beheerd vermogen hebben bereikt. De hypotheken van Attens zijn exclusief beschikbaar voor de 2,9 miljoen deelnemers van Pensioenfonds Zorg en Welzijn, dat ook de institutionele belegger is van de hypotheken. We kijken ernaar uit om verder te groeien en bij te dragen aan de financiële zekerheid van mensen die werken in de zorg- en welzijnssector."

Gert-Jan den Outer van Onderlinge Advies B.V. werkt sinds de start met Attens Hypotheken: “In die jaren hebben wij vooral veel verpleegkundigen en medewerkers in de kinderopvang aan een Attens Hypotheek geholpen. Het aanbod van Attens sluit goed aan bij hun wensen, mede door gunstige voorwaarden zoals het direct meenemen van een onregelmatigheidstoeslag. Zo kunnen wij huizenkopers die voor een maximale hypotheek gaan echt iets extra's bieden.”

Achmea ontwikkelde het merk Attens in 2015 in nauwe samenwerking met PGGM&CO, de ledenorganisatie van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Op deze manier helpt Achmea ervoor te zorgen dat prettig, gezond en gelukkig wonen bereikbaar wordt voor de deelnemers van Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

19-09-2024